cadouri

10 motive pentru care ar trebui să faci un cadou cuiva

Cadourile sunt ceva care este „transferat voluntar” și „nu implică compensare”. Desigur, aceasta este doar versiunea simplă a cadourilor ca concept. Motivele pentru care oamenii fac cadouri se datorează faptului că procedând astfel, credem că vom putea stabili o relație cu o altă persoană – și nu doar cu cea romantică! Ar putea fi prietenie, mentorat, relații profesionale și așa mai departe. 

De fapt, oferirea de cadouri a fost remarcată ca fiind o parte importantă a interacțiunii umane. Pe scurt, puteți spune chiar că actul de a oferi și de a primi cadouri poate ajuta oamenii să formeze o legătură emoțională mai puternică cu oamenii de care țin sau despre care doresc să se apropie. Deci, dacă vrei să te apropii de cineva sau dacă ai o dispoziție deosebit de dăruitoare, iată 10 motive pentru care ar trebui să primești cuiva un cadou care nu implică sărbători sau alte ocazii speciale majore. 

Pentru a-ți exprima dragostea 

Unul dintre motivele pentru care oamenii își dau cadouri reciproce este că este versiunea „limbajului iubirii”. Nu toți ne-am născut cu o „limbă de argint” și chiar și cineva care deține o înaltă elocvență nu își poate exprima întotdeauna dragostea prin cuvinte. Acolo intră cadourile. 

Un cadou bun poate avea același efect ca o mie de cuvinte frumos lucrate. Poate arăta persoanei căreia îi oferiți un dar că prețuiți și prețuiți relația pe care o împărtășiți amândoi – fie ea romantică sau platonică. În plus, cadourile personalizate – cum ar fi cărțile foto , amprentele înrămate și chiar pernele foto , sunt o modalitate excelentă de a prezenta cele mai bune momente din relația ta și de a încuraja o legătură emoțională mai puternică cu cadoul tău.

Pentru a face oamenii să se simtă speciali

Oferirea unui cadou prietenilor tăi care pleacă la facultate, unui coleg care se pensionează sau unui membru al familiei care intenționează să se mute în străinătate este doar una dintre multele modalități de a arăta satisfacție. Oferindu-le un cadou personalizat, relația voastră cu ei va fi mult mai puternică și, în plus, le va oferi ceva de care să vă amintiți. În plus, vor aprecia și faptul că v-ați făcut timp să găsiți sau să creați ceva special doar pentru ei. 

Pentru a vă arăta aprecierea

Un alt motiv pentru a oferi cuiva un cadou în afara sărbătorilor și a zilelor de naștere desemnate este pur și simplu să-ți arăți aprecierea față de cei la care ții și îi ții cu mare respect. S-ar putea să doriți chiar să oferiți cuiva un cadou ca mijloc de recompensare pentru realizări sau comportament excepțional de bun – de exemplu, recompensarea copiilor cu o nouă carte de povești pentru a învăța cum să citiți sau pentru a obține fratelui dvs. un nou pahar pentru a vă însoți la sală .

În plus, puteți obține chiar și cadouri pentru a vă arăta aprecierea față de șeful sau colegii dvs. De exemplu, puteți obține caiete personalizate sau cărți de calendar pentru un prieten de la serviciu care vă ajută să țineți pe toată lumea bine organizată și pe lângă sarcinile lor sau o cană personalizată pentru șeful sau superiorul de lucru, care este întotdeauna util și dispus să vă ghideze. 

Pe scurt, poți oferi oamenilor care ți-au atins viața într-un fel, un cadou pentru a arăta că îi apreciezi – efortul, îndrumarea și prezența lor în viața ta – indiferent dacă este sau nu o ocazie specială.

Pentru a încuraja oamenii să fie generosi

Ai auzit vreodată de expresie; ‘O faptă bună merită răsplată’? În termenul laic, expresia înseamnă „dacă cineva îți face o favoare, ar trebui să iei șansa să o rambursezi”. Când vine vorba de cadouri, oamenii nu numai că sunt încântați și recunoscători de a primi cadouri, dar sunt încurajați să-l plătească și să fie și ei generoși. 

Oferindu-le cadouri oamenilor, nu te faci doar să fii o persoană generoasă; dar faci din beneficiarul cadoului tău o persoană recunoscătoare. Un studiu din 2010 a arătat că, atunci când oamenii se află la capătul unei astfel de generozități, îi încurajează să fie și mai generoși; ceea ce este minunat pentru a crea legături în cadrul rețelei și comunității lor personale.

În esență, actul de a dărui îi încurajează și pe alții să ofere – și acest lucru nu se aplică doar celor dragi! Chiar și străinii sunt afectați atunci când primesc generozitate și empatie de la alții – îi face să se simtă fericiți, iubiți și de încredere. În plus, lumea ar putea face cu ceva mai multă fericire și acte de bunătate aleatorii! 

Pentru a face oamenii să știe că îți pasă

Oferirea unui cadou cuiva în afara unei vacanțe sau a unei ocazii speciale poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a arăta oamenilor că sunteți genul de persoană care acordă atenție nevoilor altora. De exemplu – oferindu-le fraților tăi o nouă cană personalizată după ce se plâng că le-a rupt preferatul cu ceva timp în urmă, sau surprinde prietenii cu o grămadă de perne noi atunci când auzi că se gândesc să-și actualizeze decorul de acasă. 

Oferindu-le oamenilor aceste mici cadouri din inima, veți putea să vă îndrăgiți prietenii și familia și să îi faceți să se simtă iubiți, apreciați și ascultați . Sentimentul de afirmare pe care îl primești atunci când primești un cadou poate ajuta, de asemenea, la stimularea sentimentelor de fericire și la consolidarea legăturii dintre doi (sau mai mulți) oameni.

Pentru a recompensa o treabă bine făcută

Ființele umane sunt conectate genetic pentru a dori laudă și apreciere. Fie că este vorba despre copiii dvs. obținând un scor ridicat la un test, dacă fratele dvs. a obținut în cele din urmă un loc de muncă sau un coleg care a reușit să ajute la rezolvarea unei probleme, cu cât recunoașteți eforturile și realizările lor, cu atât vor fi mai buni (și mai fericiți). 

Când primiți cadouri oamenilor pentru a recunoaște o treabă bine făcută, păstrați întotdeauna în minte pentru a le oferi ceva specific. Complimente generice, cum ar fi „treabă bună”, „muncă fantastică” sau „bine făcută”, sunt plăcute de auzit, dar nimic nu se potrivește oferindu-le un cadou real și complimentându-le pentru ceva anume pe care l-au făcut pentru a face treaba.

De exemplu, dacă copilul dvs. a primit un premiu pentru activitățile sale, în ​​loc să le spui „treabă bună” sau „ține-o tot asa”, de ce să nu aprofundați puțin. Complimentează-i acțiunile – mișcarea pe care au folosit-o pentru a înscrie un gol sau dedicarea lor în antrenament. Cuplați-vă complimentele cu un cadou plin de grijă, dar practic – cum ar fi un pahar personalizat sau o geantă pentru care să le poarte în jurul echipamentului. 

În mod similar, dacă intenționați să dați ceva unui coleg, încercați să fiți cât mai specific posibil. De exemplu, dacă colegului tău îi place să călătorească și are abilități uimitoare de multitasking, de ce să nu le obții un calendar personalizat, cu tematică de călătorie , caiete sau geantă de mână, astfel încât să poată ține pasul cu sarcinile lor în timp ce admiră fotografiile cu destinații potențiale de călătorie. 

Pentru a oferi darul experienței

O excursie la parcul de distracții, o vacanță improvizată sau chiar un simplu picnic într-o pajiște pitorească poate face un cadou incredibil. Nu numai că petreceți timp de calitate cu cei dragi, dar îi ajutați și să-și facă amintiri pe care le vor prețui pentru o viață întreagă.

Destul de des, oamenii visează doar să-și ia o zi liberă și să iasă pentru a face ceva distractiv și interesant – poate yoga aeriană, parașutism, sărituri cu bungee sau altele asemenea. Dar, de obicei, va exista întotdeauna ceva care să-i împiedice.

Ieșind din calea ta pentru a le oferi celor dragi o zi pe care nu o vor uita niciodată, practic le prezinți un cadou care va deveni o parte din ei – solidificându-ți legătura.

Pentru a influența schimbarea

Poate că nu vă dați seama, dar oferirea unui cadou oamenilor le poate influența subtil comportamentul în bine. Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează este că actul de a oferi cadouri oferă o oportunitate unică de a-ți arăta sprijinul pentru o marcă, o companie sau inițiativele guvernamentale sau chiar o cauză care este aproape și dragi inimii tale (sau inimii persoanei iubite pentru asta conteaza).

De exemplu, achiziționarea de pungi tote personalizate sau pahare reutilizabile de la o companie care utilizează materiale provenite din punct de vedere etic le poate încuraja pe cei dragi să fie mai conștienți de mediu. 

Pentru a vă ușura vinovăția

Când vine vorba de oameni, va trebui să acceptați faptul că toată lumea face greșeli. Nimeni nu poate pretinde că este perfect fără cusur. Nu prietenii sau membrii familiei sau chiar actorii preferați – nici măcar Miss Univers nu este liberă de a greși. De regulă, nici o persoană normală nu se străduiește să rănească pe alții în mod intenționat – uneori este nevoie doar de un comentariu necugetat, o criză bruscă de stângăcie sau chiar o diferență de opțiuni care, într-un fel, a escaladat puțin prea mult. 

În orice caz, s-ar putea să fi experimentat o situație prin care să vă simțiți foarte vinovat pentru că ați rănit accidental pe cineva – fie că este vorba de sentimentele sale sau că i-a suferit fizic într-un fel. Dacă nu ești o persoană care se pricepe la cuvinte sau dacă ești o persoană care crede că acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele; a oferi un cadou este o modalitate bună de a oferi cuiva scuze. Procedând astfel, îi arăți celeilalte părți că te simți cu adevărat remușcat pentru acțiunile tale și că ești dispus să cheltuiți timp, bani și eforturi pentru a face lucrurile bine între voi doi. 

Să o faci doar pentru că vrei

Cui nu îi place să obțină un cadou surpriză din senin? Neașteptarea cadoului va fi cu siguranță o surpriză plăcută și ar putea face din ziua prietenului sau a membrilor familiei (poate chiar săptămâna lor).

Așa cum ați fi putut observa pe parcursul articolului, oferirea de cadouri este o parte importantă a interacțiunilor umane. Este un mod de a-ți exprima sentimentele atunci când cuvintele nu sunt suficiente. În plus, puteți alege, de asemenea, să oferiți cuiva un cadou fără niciun alt motiv decât să faceți acea persoană fericită – adevărata esență a oferirii de cadouri.

Vă puteți imagina aspectul care s-ar fura peste fețele prietenilor sau membrilor familiei dvs. atunci când primesc un cadou surpriză în ceea ce ar fi trebuit să fie o zi obișnuită? Expresiile lor s-ar schimba fără îndoială de la confuzie la surpriză înainte de a se stabili pe o expresie de bucurie și încântare absolută. Ochii lor s-ar lumina și zâmbetul pe care îl vor oferi în timp ce vă mulțumesc vă va lăsa fără îndoială să vă simțiți calzi, mulțumiți și amețiți – ca pisica care a prins canarul. 

În concluzie, oferirea de cadouri este ceva care se află în sângele nostru. Suntem puternic conectați pentru a experimenta fericirea atunci când oferim cadouri (și când vedem alți oameni primind cadourile noastre și arătându-ne sincer recunoscători). Deci, ar avea tot sensul că, în loc să așteptăm doar ocazii speciale (cum ar fi nunți, zile de naștere , aniversări etc.) sau sărbători (Sfântul Valentin sau Crăciun), vom folosi fiecare scuză la care putem reuși să ne gândim pentru a ne dus cei dragi cu cadouri pe care știm că le vor iubi, aprecia și bucura. 

Add a Comment

Trebuie să fiti logat pentru a posta un comentariu